НОВИНИ

Бивш съветник на Тръмп призна, че е излъгал ФБР за връзките с Русия

В разследването за евентуална руска намеса в американските президентски избори настъпи обрат. Една от ключовите фигури - Майкъл Флин, заяви, че е излъгал ФБР за съдържанието на разговора му с бившия руски посланик Сергей Кисляк. Флин се яви пред федерален съд във Вашингтон.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
20:28, 01.12.2017
Чете се за: 00:26 мин.
По света

Майкъл Флин е бивш съветник на Тръм по националната сигурност. Той е провел телефонен разговор със Сргей Кисляк на 29 декември миналата година, по искане на екипа на Тръмп. Флин обаче е излъгал в последствие ФБР, че не е призовавал Москва да успокои напрежението в отговор на американските санкции, наложени същия ден от Барак Обама. Излъгал е и, че не е отзовал посланика, а че това е направил Кремъл.

Така Флин става най-високопоставеният обвиняем в мащабното разследване. Грози го затвор от пет години. Бившият директор на военното разузнаването е споделил, че се е почувствал изоставен от Тръмп и под огромно напрежение е взел решението да сътрудничи на разследването. Пенсионираният генерал уведомил приятелите си през последните 24 часа.Неговите показания ще хвърлят светлина върху действията на обкръжението на Тръмп в периода от избирането му до встъпването му в длъжност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 2,6 млн. лева събра Българската Коледа за 2017 г.
Над 2,6 млн. лева събра "Българската Коледа" за 2017 г.
Денонощно наблюдение на реки и язовири в Благоевград и Кюстендил
Денонощно наблюдение на реки и язовири в Благоевград и Кюстендил