НОВИНИ

Бивш съветник от Белия дом: Тръмп е изправен пред преврат

Американският президент Доналд Тръмп е изправен пред "преврат". Това заяви бившият му съветник Стив Банън в интервю за "Ройтерс", след анонимната статия във в. "Ню Йорк таймс", която описва съпротива в президентската администрация.

bnt avatar logo
от БТА
18:28, 09.09.2018
Чете се за: 00:30 мин.
По света
бивш съветник белия дом тръмп изправен преврат

"Това, което наблюдавахме миналия ден, беше възможно най-сериозно. Това е пряка атака срещу институциите. Това е преврат, ясно?", заяви Банън при кратко посещение в Италия.

"Ню Йорк таймс" публикува статия от анонимен високопоставен член на администрацията, който порицава "неморалността" на Тръмп и заявява, че много от сътрудниците му старателно работят "отвътре", за да осуетят части от плановете му и "най-лошите му наклонности".

Според Банън последния случай, когато американски президент е бил предизвикван по такъв начин, е от времето на Гражданската война, когато генерал Джордж Маккелън влиза в сблъсък с президента Ейбрахам Линкълн.

"Има клика сред републиканците, според която Доналд Тръмп не е годен за президент на САЩ. Това е криза", каза той в Рим. Стив Банън обаче предупреди прогресивните либерали в Демократическата партия като Бърни Сандърс да не изпитват задоволство от сътресенията в Белия дом.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Турция няма да бъде отговорна за миграционна вълна при офанзива в Идлиб
Турция няма да бъде отговорна за миграционна вълна при офанзива в Идлиб
Военният парад в Пхенян премина без ядрена и ракетна бойна техника
Военният парад в Пхенян премина без ядрена и ракетна бойна техника