НОВИНИ

Бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева излезе под домашен арест

Отстранената от длъжност кметица на "Младост" Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова бяха пуснати под домашен арест. Това става 8 месеца след като бяха задържани по обвинение в подкуп от 500 хил. лв. при зрелищна акция в центъра на София.

Николай Минков
от Николай Минков Татяна Йорданова
19:22, 22.12.2018
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

Първи с автомобил на МВР през входа на Централния софийски затвор излезе Петко Дюлгеров, който е сочен за посредник в искането на 500 хил. лв. подкуп от бизнесмена Алексндър Ваклин.

Пускането на Иванчева и Петрова се забави, поради което техният адвокат поиска обяснение от охраната.

Ирена Савова, адвокат : Има разпореждане на съда. Тези лица трябваше в 12 ч. да напуснат. Няма ги в къщите им, близките им са тук. Разтревожени са. Няма ги и в 7 РПУ- кажете къде са.

След като не получи отговор адвокат Савова позвъни на тел. 112, на шефа на местата за лишаване от свобода и дори се обади във Външно министерство.

В 13.39 ч. Иванчева и Петрова излязоха с полицейски автомобил от следствения арест на "Майор Векилски". Те бяха откарани на домашните им адреси, които нямат право да напускат.

Пред журналистите, които я чакаха, Иванчева заяви, че няма угризения, тъй като не се чувства виновна.

Десислава Иванчева, бивш кмет на София: Доста неща променихме. Не знам защо имам чувство, че когато има някакъв бъг в някаква администрация, нас ни пускат в тази администрация да разбутаме нещата. Рано или късно истината ще излезе. Много ще ни е трудно, много е трудно. В момента съм много развълнувана от всичкото това - че съм си вкъщи, да се изкъпя, да си седна на прозореца, да си видя приятелите - както виждате, съседите ме чакат.

Въпреки решението на съдията, Иванчева и Петрова няма да носят електронни гривни. Вчера правосъдното министерство съобщи,че системата още не работи. Двете ще бъдат охранявани от МВР.

След Коледните празници, на 27 или 28 декември Иванчева и Петрова ще трябва да се върнат в съдебната зала, защото прокуратурата протестира промяната на мярката за неотклонение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пратеникът на САЩ в коалицията срещу Ислямска държава подаде оставка
Пратеникът на САЩ в коалицията срещу "Ислямска държава" подаде оставка
Федералното правителство на САЩ остава частично затворено
Федералното правителство на САЩ остава частично затворено