НОВИНИ

Бившият адвокат на Доналд Тръмп пред Конгреса: Той е расист, измамник и лъжец

Бившият личен адвокат на американския президент, Майкъл Коен, отправи шокиращи обвинения срещу Доналд Тръмп по време на 7-часовото свидетелстване пред комисия на Конгреса. той беше разпитан след като веднъж се установи , че дава лъжливи показания. Коен даде показания за президентските избори през 2016 година и потенциалната намеса на Русия, изтичнето на личните имейли на Хилари Клинтън, както и за подкупа към порноактрисата Сторми Даниелс.

bnt avatar logo
от БНТ
19:47, 28.02.2019
Чете се за: 00:48 мин.
По света

Изслушването в Конгреса приличаше битка на три фронта - Коен, републиканците и демократите.Според Коен мястото на Доналд Тръмп не е в Овалния кабинет.

Майкъл Коен: Доналд Тръмп е расист, измамник и лъжец. Той искаше да лъжа за него. Това ми стана пределно ясно, когато на предишното изслушване в Конгреса, личните му адвокати редактираха цялата ми реч.

Републиканците, целяха да опровергаят всичко казано от Коен и използваха за това предишните му показания от 2017 г.

Вирджиния Фокс - конгресмен, окръг 'Северна Каролина': На мен ми се струва, че няма нещо за което да не сте излъгали. Прокурорите, които участваха в делото срещу Вас, казаха че всяко едно от Вашите престъпления, за които пледирахте виновен, е било извършено чрез измама и е било мотивирано от алчност.
;

Коен обаче представи чек от 2017 година, подписан от вече встъпилия в длъжност Доналд Тръмп за 35 000 долара. Пари, които бившият съветник е превел на порноактрисата Сторми Даниелс, за да не заведе дело срещу Тръмп.

Илайджа Къмингс - председател на комисията: Мисля, че чековете са много важни. Републиканците могат да не искат да слушат какво казва той, но не могат пренебрегнат чековете.

Коен обвини американския президент, че е знаел предварително за изтичането на имейли на Хилари Клинтън. Споредз него е имало и възможност за заговор с Русия за американските президентски избори през 2016 година.

Тези обвинения ще бъдат обсъдени на предстоящо изслушване преди гласуването на комисията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Великобритания ще гарантира правата на гражданите от ЕС при Брекзит без сделка
Великобритания ще гарантира правата на гражданите от ЕС при Брекзит без сделка
Въведоха еднодневна такса за туристите във Венеция
Въведоха еднодневна такса за туристите във Венеция