Бившият депутат от ГЕРБ Живко Мартинов се яви за разпит в Националната следствена служба като подсъдим по т. нар. случай "Суджукгейт". По-рано този месец спецпрокуратурата му повдигна прецизирано обвинение за изнудване.

Добрич

Според разследването, той е изнудвал търговец на месо да даде 4 тона суджук, 30 килограма филе "Елена" и 30 килограма телешка пастърма за премиера Бойко Борисов. Впоследствие е установено, че нищо от тази пратка не е достигнало до министър-председателя. С действията си Мартинов нанесъл имуществени вреди за близо 40 000 лв.

Христо Ботев, адвокат: Ние днес направихме страшно много доказателствени искания, представихме документи, поискахме свидетели да бъдат разпитани, защото днес на практика ние за първи път показваме нашата гледна точка. До този момент не сме имали достъп до материалите по делото, така че при юридически разум от страна на прокуратурата, би трябвало да уважи тези искания, да разпита свидетелите, да обърне внимание на документите. Ако при един внимателен прочит, това дело може и да не влезе в съда.