НОВИНИ

Бившият директор на ФБР обвини Тръмп, че е "морално негоден за президент"

В момента, в който нареди ударите в Сирия, президентът Тръмп беше атакуван у дома от най-известния си публичен враг. Бившият директор на ФБР Джеймс Коми нарече Тръмп "морално негоден да бъде президент". Думите бяха изречени в първото телевизионно интервю на Коми след като беше уволнен от Доналд Тръмп през май миналата година. На свой ред президентът квалифицира Коми като лъжец, който трябва да бъде съден.

Цветелина Йорданова
от Цветелина Йорданова
19:38, 16.04.2018
Чете се за: 00:56 мин.
По света
бившият директор фбр обвини тръмп морално негоден президент

Коми срещу Тръмп - войната на думи между двамата достигна кулминацията си дни преди публикуването на мемоарите на бившия шеф на ФБР. В ексклузивно интервю за ABC News, излъчено в събота, Коми заявява, че президентът трябва да въплъщава фундаменталните американски ценности, каквато е истината, а Тръмп е неспособен на това.

Джеймс Коми, бивш директор на ФБР: Не приемам, че бил умствено неспособен или в ранна фаза на деменция, той е човек с интелигентност над средната, който следи разговорите и знае какво става. Не мисля, че той е медицински неспособен да управлява, той е морално неспособен да бъде президент. Той говори и се отнася към жените като към парчета месо.

В интервюто Коми защитава най-спорното си решение - да обяви дни преди президентските избори през 2016 година, че ФБР възобновява разследването за имейлите на Хилари Клинтън, което според критиците му, е довело до победата на Тръмп. Въпреки критиките си към Тръмп, Коми не смята, че президентът трябва да бъде подложен на импийчмънт преди края на мандата си.

Мемоарите му под името "Висша лоялност: истина, лъжи и лидерство" от утре са в американските книжарници. В тях Коми сравнява Тръмп с мафиотски бос и го определя като закоравял лъжец, чиито свят е разделен на ние срещу тях. Президентът на ссвой ред обвини в Туитър Коми в това, че е излъгал Конгреса и е издал поверителна информация. Републиканци коментираха, че изявите на Коми са показали, че неговата висша лоялност е към самия себе си.

Коми научи за уволнението си през май 2017 от телевизиите. Той твърди, че е бил притискан от президента във връзка с разследването на евентуална руска намеса в американските избори.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът Радев се изказа критично за ударите в Сирия
Президентът Радев се изказа критично за ударите в Сирия
Отчетоха дефлация през месец март
Отчетоха дефлация през месец март