НОВИНИ

Бившият председател на СГС Владимира Янева даде обяснения по делото "Червей"

Бившият председател на Софийския градски съд Владимира Янева даде обяснения по делото "Червей". Процесът приключи в едно заседание на втора инстанция. На 7 декември ще бъдат изслушани финалните пледоарии.

bnt avatar logo
от Пенка Ангелова
14:15, 09.11.2016 (обновена)
Чете се за: 00:39 мин.
У нас
бившият председател сгс владимира янева даде обяснения делото червей

Пред Апелативния съд Янева обясни, че от справките, които вървят с исканията за удължаване на срока на СРС-тата, не ставало ясно, че има просрочие и че са минали 180 дни. Бившата председателка на СГС заяви, че може да е имало грешки в нейната работа при разрешаването на СРС, но няма умишлени неправомерни действия.

Янева и бившият служител на ДАНС Тодор Костадинов са подсъдими за нарушения при разрешенията и исканията на СРС-та по разработката "Червей". На първа инстанция съдийката получи 1 година условно, а Костадинов - 3 хиляди лева глоба. Преди заседанието бившата шефка на градския съд отказа да коментира изтеклите записи по т.нар. "Яневагейт".

Владимира Янева - бивш председател на СГС: Каквото и да ви кажа ще бъде свързано със следствена тайна и не е редно да го казвам първо на вас. Редно е да го кажа първо на компетентния орган. Да създавам в днешния ден сензации - няма смисъл.

БНТ: Откога познавате адвокат Момчил Мондешки?

Владимира Янева - бивш председател на СГС: Познавам се от, не мога да кажа, точна дата или година. Познавам се от периода, в който съм била председател на съда. В момента много ви се моля, няма смисъл да продължаваме с тези въпроси.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българската песен на Детската Евровизия 2016 с английска версия
Българската песен на Детската Евровизия 2016 с английска версия
​Ало измамници ограбиха известната телевизионна водеща на БНТ Анахид Тачева
​"Ало" измамници ограбиха известната телевизионна водеща на БНТ Анахид Тачева