НОВИНИ

Бившият ректор на медицинския университет Ваньо Митев отива на съд

Бившият ректор на медицинския университет Ваньо Митев отива на съд. Днес прокуратурата е внесла обвинителен акт срещу него и бившия главен секретар Алексей Алексеев, обявиха от прокуратурата.

bnt avatar logo
от БТА
11:40, 01.03.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас
бившият ректор медицинския университет ваньо митев отива съд

Разследването започна по одит от МОН. Алексей Алексеев отива на съд за пет неизгодни сделки за 245 000 лева. Освен това близо 150 студенти са записани без да положат изпит по биология и химия. Те плащали много по-малко за обучение и така настъпила щета за около 1 100 000 лева, каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Алексеев се е разпоредил с 46 000 лева, те били за реклама в Лондон.

Ваньо Митев съзнателно сключил неизгдона сделка за 29 000 лева. Тя е за договор за правна помощ. Освен това допуснал Алексеев да допусне студентите, които са плащали по-малко.

По повод казуса със заместник-главния прокурор Борислав Сарафов, от когото се оплака следовател, Арнаудова заяви, че е получен сигнал от девет следователи от Националната следствена служба. Той е изпратен до директора на националното следствие Евгени Диков, а от своя страна главният прокурор е разпоредил проверка от две етични комисии. Тази проверка не е приключила, каза Арнаудова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще има великденски добавки за най-бедните пенсионери
Ще има великденски добавки за най-бедните пенсионери
Модернизират професионалната гимназия в Суворово
Модернизират професионалната гимназия в Суворово