НОВИНИ

Бившият шеф на АПИ Лазар Лазаров е обвинен в безстопанственост

Специализираното звено "Антикорупция" обвини бившия председател на на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров заради безстопанственост в особено големи размери, с което е ощетил държавата с 41 милиона и 630 хиляди лева, съобщиха от прокуратурата.

bnt avatar logo
от БНТ
19:32, 21.06.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Става дума за нередности при изграждането на Лот 1 от магистрала "Марица" Оризово - Димитровград. През 2011 г. е подписан договор за строежа на пътя с италианската "Чи ЕМ ЧИ ДИ Равена", като заложеният срок бил есента на 2013 г., но не е спазен.

Обяснението - тежки атмосферни условия, довели до преовлажняване на почвите. Имало нужда и от "стабилизация" на отсечка от близо 2 км.

Според доказателствата, събрани от спецзвеното "Антикорупция", в качеството си на длъжностно лице Лазаров умишлено не е положил достатъчно грижи за ръководенето и управлението на имуществото на АПИ.

Не успяхме да открием Лазар Лазаров за коментар. Министърът на регионалното развитие Николай Нанков коментира в Брюксел, че трябва да се изчака компетентните органи да си свършат работата.

Николай Нанков, министър на регионалното развитие и благоустройството: Принципът в изпълнителната власт е, когато се намеси съдебната такава, да не предприема нищо към момента, докато не се произнесе съответно компетентният орган - в случая българската прокуратура. От медиите научих, че случаят касае Специализираната прокуратура - там е повдигнато обвинението. Нека все пак компетентните органи да си извършат необходимото разследване. Да, министерството и АПИ ще съдействат, разбира се. Трудно бих могъл към момента да се ангажирам с какъвто и да е коментар. Мисля, че и не е мое право да го правя по настоящем. Нека първо да се произнесат компетентните органи, нищо лошо, както каза и премиерът Борисов. Всеки е потенциално проверяван от българската прокуратура, така че - нормална процедура, нека да изчакаме резултатите от нея.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България ще получи ​670 милиона евро за изграждането на АМ Струма
България ще получи ​670 милиона евро за изграждането на АМ "Струма"
ДРУГИТЕ новини: ДНК изненади
ДРУГИТЕ новини: ДНК изненади