Почина босът на сицилианската мафия Коза Ностра. 87 годишният Салваторе Риина излежаваше 26 доживотни присъди в затвора в Парма. Тото Риина, както още е известен, е отговорен за стотици престъпления, сред тях показните убийствата на магистратите Джовани Фалконе и Паоло Борселино, които се бореха с организираната престъпност в Италия. Родното място на Риина, Корлеоне, е обезсмъртено във филма "Кръстникът " на Франсис Форд Копола. Италианските следователи предполагат, че Тото Риина е успявал да ръководи престъпния си клан дори и от затвора.

Наричат го Ла Белва, в превод от италиански Звярът. Тото Риина почина от рак ден след като навърши 87, при изключително строг режим в затвора в Парма. Въпреки ръста си от метър и 58, всява ужас от 18-годишен, когато извършва първото си убийство и вече е в редовете на мафията в Корлеоне, родното му село в Сицилия. Почти 20 години контролира Коза Ностра. Води война и с италианската държава -обвинен е за поръчка на над 150 убийства,сред тях са бруталните атентати срещу магистратите Джовани Фалконе и Паоло Борселино през 92-ра,както и убийството на префекта на Палермо Карло дела Киеза десет години по-рано. Арестуван е на 15 януари 1993 след като 25 години живее в нелегалност без изобщо да напуска Сицилия. Предава го личният му шофьор.

Риина казва, че е счетоводител и отрича всякаква връзка с мафията. Получава 26 доживотни присъди. През 2009-та косвено призна , че е ръководил престъпната организация. Умира след 24 години зад решетките.

Пиетро Грассо, предс.на Сената на Италия: "Неговата смърт, както и тази на Провенцано, ще повдигнат проблеми вътре в Коза Ностра кой да ги наследи,защото, ако правилата още са валидни, докато босът е жив дори и в затвора, той е несменяем."

Един от синовете на Тото Риина даде интервю за БНТ след като написа книга за семейството си.

Салво Риина 9.01.2017г. син на Тото Риина" Трудно ми е да говоря за последната ни среща ....

Италианският министър на здравеопазването даде извънредно разрешение на семейството на Риина да се сбогуват с него преди смъртта му.