НОВИНИ

Бившият зам.-кмет на София Евгени Крусев е обвиняем за престъпление по служба

Бившият столичен зам.-кмет по транспорта Евгени Крусев е обвинен за престъпление по служба заради ремонта на ул. "Граф Игнатиев". Разследването започна след сигнал за нередности в обществената поръчка, изпратен до прокуратурата от организацията "Спаси София". Повече подробности в прякото включване на Карина Караньотова.

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
20:25, 11.12.2018
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Връченото днес обвинение на вече бившия зам.-кмет по транспорт е за престъпление по служба. В него се твърди, че Крусев е нарушил служебните си задължения и е променил условията на обществената поръчка. Така е станала възможна смяната на виброизолацията на трамвайните релси. Ако се докаже и нарушение на Закона за управление на средствата от еврофондовете, е възможно той да бъде обвинен и за нанесени вреди в размер на около 5 млн. лв.

Евгени Крусев, бивш зам.-кмет на Столична община: Виброизолационната подложка, нейният вид е сменен след санкция на експертен съвет, който е към главния архитект и в който експертен съвет 29 души са се подписали единодушно, че новият вариант, който те са разгледали, е по-добър от предишния. Това са хора, които са изключителни капацитети и специалисти в областта на релсовия път.

Димитър Петров, ръководител на Спецпрокуратурата: Значи действително се прави такъв експертен съвет, но това е по негово предложение, той инициира тази промяна.

Менко Менков, адвокат на Евгени Крусев: Г-н Крусев не би могъл така от нищото да реши да направи каквото и да било без ситуацията да го предизвикала и без да е бил посъветван от тези експерти.

Евгени Крусев е с най-леката мярка за неотклонение - "подписка". Данните от разследването са изпратени и на европейската служба за борба с измамите ОЛАФ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха паметник на Солженицин в Москва
Откриха паметник на Солженицин в Москва
Влак със 100 пътници дерайлира в Искърското дефиле
Влак със 100 пътници дерайлира в Искърското дефиле