НОВИНИ

Биячите на горски служители от Бяла остават в ареста

Съдът в Карлово остави за постоянно в ареста ромите, които нападнаха служители от държавното горско стопанство в Хисаря.

bnt avatar logo
от БНТ
22:12, 20.10.2017
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

По време на съдебното заседание районният прокурор Димитрина Шекерева заяви, че горските служители са оживели по чудо. Първоначално горските служители са приютили ромско дете в автомобила си, за да го спасят от озверяла тълпа, която го нападнала. Детето признало, че е било на задната седалка и е покрило главата си, но е чуло как ромите удрят с колове и хвърлят камъни по колата на горските.

Когато малко по-късно те го пуснали да излезе от колата по негово настояване, то се присъединило към тълпата и започнало също да хвърля камъни по хората , които са го спасили. Единият от обвиняемите каза пред журналисти, че всичко е станало заради дете, но отказа да признае дали е участвал в боя на горските служители.

Според прокуратурата има безспорни доказателства, самопризнания на обвиняемите и признания на свидетелите, че задържаните Ганчо Насков-Ганди, Иван Тодоров-Исо и Янко Шугуна са съборили на земята и са налагали с колове тримата горските служители Цъцаров, Недев и Вълчев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Икономист: ​КТБ е била част от един много по-голям проект
Икономист: ​КТБ е била част от един много по-голям проект
Президентът Радев призова за по-добри условия за българските инвеститори
Президентът Радев призова за по-добри условия за българските инвеститори