Продължава делото срещу отстранения кмет на район "Младост" Десислава Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и считания за посредник при предаването на подкупа Петко Дюлгеров.

Основният свидетел Александър Ваклин заяви, че първоначално поисканият от него подкуп не бил пари, а част от сградата, която ще построи.

Докато водели преговори през посредник, бизнесменът пресметнал, че парите за подкупа са толкова много, че ще му стигнат, за да смени изборната система у нас, става ясно от СРС-ата.

При разпита Ваклин каза още, че парите за подкупа са лично негови и са взети от сейф. Според прокурора, СРС-тата по делото не са секретни, но се смущава от публичното им обсъждане.

Александър Ваклин: Не един апартамент, а 600 кв. м апартаменти, което спокойно могат да бъдат 10 апартамента.
- На кого трябваше да се прехвърлят тези апартаменти?
- Не сме влизали в подробности на тази тема.
Илиян Рангелов, прокурор: Не е редно да се изнасят на този етап тази информация, за да не се повлияе по някакъв начин на съда. Дотолкова да се коментират, да се сравняват и т.н. Но няма, според мен, друг проблем.
Спецсъдът изслушва СРС-та по делото срещу Десислава Иванчева

Спецсъдът изслушва СРС-та по делото срещу Десислава Иванчева

Продължава делото срещу отстранения кмет на район "Младост" Десислава Иванчева, заместничката ѝ Биляна Петрова и считания за посредник при предаването...