Мотивирани и с желание за работа трябва да са младежите, които тепърва кандидатстват за работа. Около това мнение се обединиха представителите на бизнеса, които участваха в Кариерния форум “ЗаЕдно бъдеще” във Варна.

Варна

Ако доскоро много работодатели се колебаеха за качествата на служителите си, то днес знаят точно какви хора са им необходими.

Миглена Данчева, специалст човешки ресурси в енергийна компания

“Идеалният кандидат за нашата фирма е млад, напорист човек с желание за работа и хъс.- Има ли такива кандидати?-Да, намираме ги.- Хората, които идват при нас да. Стараят се много. Стажантските програми ги свиваме, защото имат желанието да навлизат по-бързо в нещата.”

Оказва се, че младите хора не поставят на първо място заплащането при търсене на първа работа.

Денис Карайту:
“Да има кариерно развитие в нея.-Парите на кое място са?- Ами в първите места са задължително, но като цяло, ако работата не е толкова стресираща, и ако мога да се развие бих избрал, където дават по-малко пари. Това е”

Гергана Грънчарова, ученик:
“Търсите ли работа тук?- Може би, да!- В коя сфера?- Ел. Инсталации?- Заради заплатата ли?- Харесва ми това, което уча!- Кой е най-важното за вас като започнете работа. Заплата, колеги, условия?- Условията!”

Участниците във форума запознаха младежите със стажантските и стипендиантските си програми, възможностите за практика, както и свободните работни места.