НОВИНИ

Бизнесът очаква мотивирани младежи за работа

Мотивирани и с желание за работа трябва да са младежите, които тепърва кандидатстват за работа. Около това мнение се обединиха представителите на бизнеса, които участваха в Кариерния форум “ЗаЕдно бъдеще” във Варна.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Деян Михайлов
16:31, 29.03.2018
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Ако доскоро много работодатели се колебаеха за качествата на служителите си, то днес знаят точно какви хора са им необходими.

Миглена Данчева, специалст човешки ресурси в енергийна компания

“Идеалният кандидат за нашата фирма е млад, напорист човек с желание за работа и хъс.- Има ли такива кандидати?-Да, намираме ги.- Хората, които идват при нас да. Стараят се много. Стажантските програми ги свиваме, защото имат желанието да навлизат по-бързо в нещата.”

Оказва се, че младите хора не поставят на първо място заплащането при търсене на първа работа.

Денис Карайту:
“Да има кариерно развитие в нея.-Парите на кое място са?- Ами в първите места са задължително, но като цяло, ако работата не е толкова стресираща, и ако мога да се развие бих избрал, където дават по-малко пари. Това е”

Гергана Грънчарова, ученик:
“Търсите ли работа тук?- Може би, да!- В коя сфера?- Ел. Инсталации?- Заради заплатата ли?- Харесва ми това, което уча!- Кой е най-важното за вас като започнете работа. Заплата, колеги, условия?- Условията!”

Участниците във форума запознаха младежите със стажантските и стипендиантските си програми, възможностите за практика, както и свободните работни места.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ новини: Капризите на Тянгун
ДРУГИТЕ новини: Капризите на Тянгун
Пореден протест в защита на Национален парк  “Пирин“ се проведе в Благоевград
Пореден протест в защита на Национален парк “Пирин“ се проведе в Благоевград