НОВИНИ

Бизнесът в Хонгконг призовава за край на насилието

Хиляди демонстранти и вчера излязоха на протест в Хонконг. Полицията използва сълзотворен газ, за да ги разпръсне. Бизнесът в специалния административен район в Китай призова за незабавно прекратяване на насилието. Опасенията са, че сблъсъците през последните седмици се отразяват негативно на икономиката.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
10:58, 12.08.2019
Чете се за: 00:31 мин.
По света

Много представители на бизнес средите в Хонгконг изразиха безпокойството си за отражението на демонстрациите и проявите на насилие върху икономиката и живота на хората.

Цуи Чи Чунг, Камара на професионалните консултанти за недвижими имоти: Хората имат семейства, за които трябва да се грижат. Някои шофьори са ядосани, че не могат да карат такситата си, собственици на магазини не могат да ги отворят. Това е агония за малките и средни предприятия.

Бизнес лидери казват, че заради сблъсъците в Хонгконг има риск за икономическото развитие на специалния административен район. Те призовават местните жители да съдействат на регионалното правителство и полицията за връщането на реда и стабилността.

Елиза Чанг Чинг Хар, представител на национален консултативен комитет: Ако ситуацията продължи да се влошава, ще тласнем Хонконг към опасна пропаст и ще нанесем щети на националната сигурност и интересите ни.

По данни на местните власти протестите са се отразили негативно и на туризма. Демонстрациите обаче продължават, въпреки забраната на полицията, с искане за оставката на регионалното ръководство на Хонгконг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов и Медведев обсъждат енергийни проекти от общ интерес
Борисов и Медведев обсъждат енергийни проекти от общ интерес
2300 аптеки вече са свързани към системата за верификация
2300 аптеки вече са свързани към системата за верификация