НОВИНИ

​Бъкингам разкри какви подаръци е получила кралица Елизабет Втора за юбилея си

Бъкингамският дворец разкри някои от подаръците, които британската кралица Елизабет Втора е получила за юбилейния си 90-и рожден ден, като сред тях фигурират кон и дрехи за нейните кучета, съобщава агенция ДПА.

bnt avatar logo
от БТА
10:55, 20.01.2017
Чете се за: 00:27 мин.
По света
​бъкингам разкри какви подаръци получила кралица елизабет втора юбилея

В листата на получените дарове по случай кръглата годишнина на Нейно Величество фигурират също мече от мохер, което ѝ било подарено от президента на кралската регата "Хенли". Играчката носела името Бърти и била изплетена под формата на традиционна моряшка шапка.

Дареният кон на кралицата се казвал Сър Джон и ѝ бил подарен от канадската Кралска горска полиция. Жителите на Британските Вирджински острови се отчели пред монарха за юбилея с виолетова чанта от сол. Не били забравени и любимите на кралицата коргита и доргита, които се сдобили с четири красиви кафяви якета. Дрешките били декорирани с хералдики на Уиндзор и на Мейдънхед.

Кралицата се сдобила с голям брой подаръци през цялата 2016-а, като само през месец април за една седмица получила 17 420 писма, пощенски картички и колети с дарове.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Карлово обявиха национален конкурс „Паметта на Левски днес”
В Карлово обявиха национален конкурс „Паметта на Левски днес”
Цистерна едва не прегази протестиращите миньори в Бобов дол
Цистерна едва не прегази протестиращите миньори в Бобов дол