По повод 75 години от рождението на Бисер Киров бе издадена автобиографията му - "Благодарствена песен". Бисер я завършва приживе, но не успява да я види издадена - почина на 6 ноември 2016 г. На представянето на книгата в Руския културен център присъстваха приятели на певеца, които пяха, четоха и го споменаваха с обич и носталгия.

София

Бисер Киров е артист, който е признат не само в България, а и в Европа. Той е и единственият чужденец, който е заслужил прозвището "артист на Русия". В негова чест десетки присъстваха на премиерата на книгата, в която описва живота си. Сред многото почитатели бяха и близки негови приятели. Част от тях бяха Йорданка Христова, Веселин Маринов, Михаил Белчев и Иван Налбантов.

Йорданка Христова, певица: Бисер Киров го познавам от 50 години точно. Точно преди 50 години той започна своята кариера. И ми беше много приятно да контактувам с този млад, много интелигентен, много деен и талантлив певец.
Веселин Маринов, певец: Аз съм имал възможност от приятелството си с Бисер Киров да науча много неща в този живот. И да премахна много заключени врати благодарение на тези съвети.

И част от веруюто на Бисер Киров, което споделя в книгата: "Свободата е в основата на мисленето. За мен свободата е същността на човека. И върховната наша мисия е да осъществим собствената си свобода."

Да си спомним за Бисер Киров

Да си спомним за Бисер Киров

Тази нощ си отиде големият български певец Бисер Киров. 20 години името му беше сред десетте най-популярни естрадни изпълнители на Източна Европа. С п...