Мащабни протести в много градове на страната. В продължение на часове основни пътища в цялата страна останаха блокирани - магистрала "Тракия" на няколко места, магистрала "Хемус", пътят за Гърция, прохода Витиня, както и в центъра на София.

Вижте картина от протестите в някои градове на страната:

Бургас

В Бургас протестът продължи повече от шест часа. Над триста автомобила потеглиха към магистрала „Тракия" с полицейски ескорт и се върнаха обратно към Бургас. Шофьорското шествие предизвика близо петкилометрово задръстване на входа на морския град и изнерви обстановката.

По-късно в центъра на града полицията се намеси, за да освободи блокираните на една от основните улици градски автобуси, където над сто човека минаваха бавно по пешеходната пътека и скандираха, за да изразят гражданската си позиция.

Протестът в София: Част от центъра на столицата беше блокирана

Протестът в София: Част от центъра на столицата беше блокирана

Мащабни протести в много градове на страната. В продължение на часове основни пътища в цялата страна останаха блокирани - магистрала "Тракия" на някол...

Сливен и Ямбол

В ранния следобед протестиращи от Сливен и Ямбол блокираха магистрала Тракия в двете посоки за повече от час. Блокиран беше и пътя между двата града.

Александър Дечев, организатор на протеста в Ямбол: Очакванията ни са следните: реално да падне цената на горивата, ние това искаме...

За два часа заради протеста беше затруднено и движението в града.

Възстановено е движението край Благоевград, където протестиращи блокираха пътя

Възстановено е движението край Благоевград, където протестиращи блокираха пътя

Една от критичните точки на протестите беше пътят за Гърция. Блокадата на главния път Е-79 продължи с часове. Към 17 часа полицията заплаши, че ще се...

Пловдив

В Пловдив шествие с автомобили от града, Пазарджик, Стара Загора, Хасково и Кърджали блокира за два часа трафика в центъра. Недоволството е и срещу поскъпването на живота. Сред протестиращите имаше и българи, завърнали се от чужбина, както и много семейства с малки деца.

Мотивът е всеобщ, а не само за горивата. То няма нещо, за което да се замисли човек и то да е наред.

Искаме тук да живеем, тук да се развиваме, но трябва да ни позволят.

МВР: Протестите в страната са протекли без използване на физическа сила

МВР: Протестите в страната са протекли без използване на физическа сила

Протестите в страната са протекли без използване на физическа сила, съобщиха от полицията. Те призоваха гражданите да не провокират служителите на ред...

Карлово, Сопот

Жители от Карлово и Сопот за половин час хората блокираха подбалканския път София - Бургас, недоволни от високите цени на горивата, повишаването на данъците на старите автомобили и застраховка "гражданска отговорност".

Автомобилно шествие с включени клаксони от Сопот до Карлово блокира работата на всички бензиностанции в района.