НОВИНИ

Благоевград ще има нова 4-километрова велосипедна алея

Започна изграждането на най-дългата велоалея в Благоевград. Тя ще бъде близо 4 километра и ще свързва основните булеварди в централната част на града. Очаква се да бъде напълно завършена до края на лятото.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Антония Сукалинска
09:34, 17.05.2018
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Новата алея за велосипедисти в Благоевград ще свързва булевардите „Св. Димитър Солунски“, „Васил Левси“, Св. Св. Кирил и Методий“ и улиците „Марица“, „Иван Михайлов“ и „Даме Груев“. Колоездачите ще могат да се движат свободно от автогарата до центъра на града, както и към квартал „Запад“. Велоалеята ще струва малко над 800 хиляди лева, а строителите обещават да я завършат дори преди крайния срок от четири месеца.

Николай Йосифов, строител: "Ще се справим бързо и качествено в срок."

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов даде старт на строителните дейности като направи символична първа копка.

Атанас Камбитов, кмет на Благоевград: "Може би едни такива проекти ще облекчат транспорта в Благоевград и така малко и ние да избягаме от манталитета и навика дето се казва с автомобила да влезем там, където сме тръгнали. В момента имаме договори подписани и изпълнявани на стойност 35 милиона и половина почти, което на практика е почти 85 % от предоставения ресурс по ОП „Региони в растеж“.

Хората в Благоевград са доволни, че ще има нова велосипедна алея.

Александър Чикалов: "Специално Благоевград е малък град и с колело може да се придвижва човек доста бързо, удобно и еко най-вече."

Велосипедната алея ще бъде обозначена с маркировка, а около нея ще бъдат поставени нови кошчета, пейки и информационни табели. Съществуващата растителност ще бъде запазена.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Превозвачи от Пловдив и областта също се включват в днешния протест
Превозвачи от Пловдив и областта също се включват в днешния протест
До Брюксел и назад: Историите на Владислав Велев
До Брюксел и назад: Историите на Владислав Велев