НОВИНИ

Благоевград става територия за "млад театър"

21 спектакъла ще видят зрителите в седмото издание на международния театрален фестивал „Тара-ра-бумбия" в Благоевград. Основният фокус на фестивала и тази година са младите творци, техните търсения и театрални опити.

bnt avatar logo
от БНТ
09:45, 11.05.2019
Чете се за: 00:42 мин.
Още

В рамките на фестивала ще бъде показано многообразието на българския театър. В селекцията са включени както всепризнати образци от репертоара на съвременните български театри, така и интерпретации на класически и модерни драматургични текстове.

Василка Бумбарова, организатор на фестивала „Тара-ра-Бумбия"-Благоевград: Има за всички вкусове, защото тука има много авангардни, много интересни неща, има представления които така сочат по някакъв начин бъдещето на театъра, а в същото време не са забравени хората, които просто обичат да гледат един традиционен, добър, прекрасен театър с добри актьори, интересна режисура.

По повод 100-годишнината от основаването на театъра в Благоевград, в рамките на фестивала ще се проведат срещи с режисьорите на две знакови за трупата на драматичния театър постановки - "Нирвана" и "Лов на диви патици".

Дмитрий Астрахан, режисьор на "Лов на диви патици": В Благоевград беше моят първи спектакъл, който поставих зад граница. Мислех си - мога ли на друг език въобще да направя нещо, което да бъде интересно на зрителите? Обичах този спектакъл, минаха много години, той беше драматичен, реалистичен, добър спектакъл.

Фестивалът продължава до 20 май, когато зрителите ще могат да вият премиерата на най-новата постановка на благоевградския театър "Под манастирската лоза".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Масово бягство от затвор в Индонезия
Масово бягство от затвор в Индонезия
Училищата в Дупница предлагат нови специалности
Училищата в Дупница предлагат нови специалности