Голяма част от улиците в кочериновското село Мурсалево са в окаяно състояние. Жителите алармират, че след ремонт на водопроводната мрежа, а впоследствие и от проливните дъждове, положението е нетърпимо. Автомобилите затъват в огромните дупки, а после жителите сами ги ремонтират.

Благоевград

Живеещите на улиците "Септемврийска слава", "Калоян" и улица "Христо Ботев" казват, че лошата настилка е от няколко години, а след ремонт на водопроводната мрежа по тях преминаването е истинско изпитание.

Новка Бакърджиева: Бих казала, това е най-трагичната улица. Точно тук и имаше пропадане, то стоя цял месец с един знак за шофьорите, за да не потънат надолу...Те я запушиха тази дупка. Това е от години, това не е отсега. Нататък нагоре по улиците е също.
Елена Тулева: Вижте, има и съчки сложени, колите да не пропадат. Асфалтиране е най-добре.

Повечето жители на село Мурсалево работят в съседните градове Благоевград и Дупница, и това налага ежедневно да пътуват до работните си места. Колите им обаче редовно се чупят.

Райна Стоичкова: Да избегнат от едната страна, отиваш от другата страна в дупката. Така че това всичко се отразява на финансите.

От община Кочериново обясниха, че улиците са амортизирани поради старите водопроводни тръби, които често се налага да се ремонтират. От общинската управа увериха, че в инвестиционната програма за догодина ще бъде заложено цялостно преасфалтиране на улиците в село Мурсалево.