За първи път на благоевградска сцена ще бъде представена съвременната руска пиеса „Хомоеректус”. В ролите се изявяват ученици от театралното студио „Птиците” на Математическата гимназия „Академик Сергей Корольов” в Благоевград. Основател на театралната трупа е учителят по философия Павлин Славов. Премиерата е тази вечер от 19.30 часа на сцената на благоевградското читалище.

Благоевград

От близо седем години ученическото театрално студио „Птиците” не спира да изненадва благоевградската публика с нестандартните си представления. Учителят по философия Павлин Славов е избрал тази година пиеса на съвременния руски драматург Юрий Поляков.

Павлин Славов, преподавател по философия:
"Има неща, които им са непознати чисто идеологически, и събития от преди 40-50 някои от нещата в пиесата, но аз съм ги обяснил. Всичко друго е познато и се забавляват."
Антон Велев:
"Хората разчитат в днешния свят само и единствено на парите и с тази пиеса с цел иронизиране на парите да покажем духовното, вярата."
Цветелина Ангелова:
"Мен ме привлича самата емоция, самото чувство, това да излезеш на сцената и да повлияеш по някакъв начин на тези хора, които те гледат, да им отправиш послание, да ги накараш да се замислят за реалността, за случващото се около тях"
Румен Ангов:
Всеки би се заинтригувал от любов от сблъсъци от плач от какво ли още не.

В театралното студио „Птиците” участват ученици от различни класове на благоевградската математическа гимназия. Преди да получат роля актьорите минават през специален кастинг. А качествата които трябват да притежават са желание да се изявяват на сцена, дисциплина, лоялност към трупата и любов към изкуството.