НОВИНИ

Благородна постъпка: Полицаи от Кърджали помогнаха на изпаднало в беда семейство

Двама полицаи от Кърджали помогнаха с лични средства на изпаднало в беда семейство с малко бебе. Те били изхвърлени от работодател без средства и подслон в центъра на непознатия за тях град.

bnt avatar logo
от Красимир Георгиев
20:56, 02.05.2018
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

В нощта срещу първи май Костадин Симитчиев и Красимир Ангелов били дежурни в районното управление на полицията в Кърджали. Малко преди десет вечерта в управлението помощ потърсило семейство пастири от вътрешността на страната с малко бебе. Разказали, че били наети на работа във ферма близо до Кърджали, но след четири дни работа собственикът казал, че няма нужда от тях, натоварил ги в колата си и ги оставил сами в центъра на Кърджали. Изпадналите в беда потърсили помощ в полицията.

Костадин Симитчиев, полицай: Детето беше на 28 дни, мъничко, плачеше, беше студено и решихме да съберем пари, да им наемем хотелска стая и го направихме. Наехме им хотелска стая, закупихме им храна, дадохме им пари за харчене, за да могат да се обадят. Тъй като чакаха телефонно обаждане от Велико Търново, да им пратят пари, за да могат да се приберат.

С парите, които имали в себе си, полицаите купили мляко за бебето и продукти за родителите. Дали лични средства и сега не чакат някой да им ги върне. Не очакват и награда.

Костадин Симитчиев, полицай: Нашата реакция е чисто човешка, тъй като детенцето беше много малко, а и все пак полицаите сме в служба на обществото и трябва да помагаме на хората около нас.
Красимир Ангелов, полицай: Бих казал, че всеки съвестен български гражданин би постъпил като нас. Защото не се знае утре може и на нас да ни случи да изпаднем в такава ситуация. И да има добри хора, които да помогнат. Мисля, че всеки би го направил това нещо.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Австрия намалява надбавките за децата, живеещи извън страната
Австрия намалява надбавките за децата, живеещи извън страната
Филмът Радиограмофон  - пътуване към свободата и музиката
Филмът "Радиограмофон" - пътуване към свободата и музиката