Благотворителен концерт "Изкуството срещу агресията" на фондация "Работилница за граждански инициативи" се проведе тази вечер в София.

Всички ние можем да променим средата, в която живеят нашите деца и да спрем агресията. Под това мото премина благотворителният концерт на професионален женски хор "Космически гласове от България".

Ганчо Галазов - диригент: "Специфичното, интересно бих казал - както традиционни български песни, така и песни от френски композитори, песни на латински език, църковни песнопения".

От училище тръгва всичко и ако децата се занимават с изкуство, спорт, музика ще бъде много по-лесно, а музиката е нещо, което вдъхновява хората към мир, към любов към разбирателство и в никакъв случай няма да има агресия.

Организаторите смятат да финансират проекти в сферата на изкуството, комуникацията между учениците и създаването на една по-благоприятна среда за децата.

Илиана Николова, фондация "Работилница за граждански инициативи": "След този концерт, така както и до сега сме работили, ще обявим конкурс и ще търсим най-добрите възможни идеи, които да подкрепим".

Музиката сплотява хората. Участниците в концерта се надяват тяхната кауза да достигне до хората и изкуството да победи агресията.