НОВИНИ

Благотворителен бал в помощ на деца със специални нужди

Младежката организация на Ротари клуб в 91-а немска езикова гимназия дарява средства на фондация за деца със специални нужди. Парите събраха на ежегодния си бал. Тази година възпитаниците на гимназията избраха да помогнат на център в Пловдив, който работи с деца аутисти.

bnt avatar logo
от Боряна Благоева
12:50, 06.03.2016
Чете се за: 01:12 мин.
У нас

"Винаги има надежда" - това е мотото на Благотворителния бал тази година. Ученици и родители застанаха рамо до рамо в подкрепа на деца в неравностойно положение.

Катерина Кацарова - член на Интеракт Клуб София:
"Всяко едно дете трябва да получи шанс за развитие, а те са едни малки мечтатели, които имат абсолютно същите цели и копнежи като нас. Мислим, че точно затова "I can too" е правилната организация".
Мануела Иванова - родител на дете от Интеракт Клуб София:
"Мисля, че това е повече от възпитателно да показваме, че трябва да бъдем човеци, хора, хуманисти."

Центърът за рехабилитация в Пловдив е по проект на фондация "I can too" и в момента се посещава от 15 деца. Според организаторите създаването на благотворителен фонд за подпомагане на децата с аутизъм е уникален за нашата страна.

София Тодорова - управител на център "И ние можем"(проект на организация "I can too"):
"Целта на този благотворителен фонд е да подпомогнем със стипендии, колкото може повече семейства, децата им да получат повече терапии.
Реалните резултати за едно детенце с такъв проблем могат да се получат с много работа с него".

За всяко едно дете се изработва специална програма, която то изпълнява с помощта на екип от специалисти - психолози и логопеди. Терапията се провежда под формата на колективни игри. Всеки месец се прави анализ на резултатите. Всичко това е висококвалифициран труд, който съответно се заплаща. Точно затова е нужен този благотворителен фонд, за да подпомага родителите на децата със специални нужди. Засега няма точен график за кандидатстване за стипендии, тъй като центърът работи от месец и половина. Но вече има писма с истории на деца аутисти. Към момента са отпуснати 6 стипендии за родители в по-тежко материално положение от благотворителния фонд. За него Центърът разчита на дарения от бизнеса и на частни инвеститори. И на ученическата инициатива на Интеракт Клуба, която със своя бал показа колко е важно да се обединим в подкрепа на доброто.

;

Ако искате да помогнете със съвет или средства на децата аутисти, обърнете се към Интеракт към 91 НЕГ на Ротари Клуб София-център, FACEBOOK: Interact Club at 91.Deutsches Gymnasium, Sofia/Bulgaria

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Европа засилва натиска върху Турция заради свободата на медиите
Европа засилва натиска върху Турция заради свободата на медиите
„Песпонеделник“ в Широка лъка
„Песпонеделник“ в Широка лъка