НОВИНИ

Благотворителен базар на Международния женски клуб - София

В София беше открит традиционния благотворителен базар, организиран от Международния женски клуб. Събитието всяка година събира средства и ги дарява за различни каузи.

Мина Петрова
от Мина Петрова
17:34, 03.12.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

50 различни култури се смесиха тази година на благотворителния базар. Щандове, отрупани с лакомства. Парченца от богатата душевност на нациите с техните традиции.

- Маслините пред вас, това са по ливанска рецепта, продаваме и домашни храни, които ние сме ги приготвили - има хумус, табуле, фалафел, сладките неща са много хубави, сладкишите.
- Туй от Мароко, това е иглолистно дърво, расте само в южната част на Мароко. И арганово масло, това също е едно дърво, казват златно дърво на Мароко.
- На щанда на Судан имам чай, имам каркаде, имам гъм арабик, има хена, има нашата захар.
- Типично българските баници от различни краища на страната - добруджанска, северняшка и софийските, типичните, шопски баници.

На миналогодишния базар, Международният женски клуб - София събра над 370 000 лева. Те са дарени на организации, които помагат на деца в неравностойно положение.

Албена Джоунс, президент на Международния женски клуб - София: Тази година искаме малко да разнообразим нещата и ще насочим вниманието към благотворителни каузи - за възрастните хора, за спорта, за животните , за интеграцията на младите хора в обществото.

Базарът е най-мащабното събитие, което женският клуб организира. И всяка година към него се присъединяват нови участници.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
САЩ пред нова стратегия за национална сигурност
САЩ пред нова стратегия за национална сигурност
Алтернатива за Германия става още по-крайна
"Алтернатива за Германия" става още по-крайна