Благотворителен базар за мартеници в подкрепа на децата в неравностойно положение се проведе в Пловдив. Инициативата е на Движение на българските майки и среща подкрепата не само на пловдивчани, а и на гостите на града.

Пловдив

Благотворителният базар се провежда за десета година в Пловдив. Всички мартеници са български и са изработени от доброволци от цялата страна.

Милена Тодорова - доброволец от Движение на българските майки - Пловдив: "Имаме мартеници, изпратени от София, Велинград, Бургас, Варна, но най-много от Пловдив и региона разбира се, включително и от нас, доброволците от Движение на българските майки."

Каузата на благотворителният базар всяка година е една и съща, а именно подкрепа на деца, отглеждани в институции.

Милена Тодорова - доброволец от Движение на българските майки - Пловдив: "Ние сме доброволци, които изцяло се занимават с деца, настанени в институции и всъщност парите, които изкарваме, ги разпределяме за цялата година, работим с тях по различни инициативи, водим ги на кино, даваме стипендии за успех." Хубавото на нашите базари е, че имаме съмишленици."

Сред съмишлениците, които всеки път застават зад инициативите на българските майки, е и Милена Мерджанова.

Милена Мерджанова: "Ние винаги идваме на този базар - дали за първи март, дали за Коледа, за да може да помогнем."

Освен Милена, много пловдивчани днес избраха мартеници от благотворителния базар, за да зарадват не само своите близки, а и дете в неравностойно положение.