За пета поредна година разложкото село Елешница дава сцена на рок музиката. Над 2000 души се очакват да пристигнат за фестивала „Рок Елешница” на 8-и и 9-и юли.Той се провежда с благотворителна цел и събира известни български рок групи и местните жители в подкрепа на инициативата под надслов "Диабет без страх".

Елешница, Разлог

Рок събитието в Елешница не е само музика. Идеята на организаторите и музикантите е да покажат на хората, болни от диабет, че те не са сами.

Сашо Мицин, кмет на село Елешница: "Целта е да разясним на хората, че диабетът не е заболяване, от което трябва да се страхуват. Пълна информация за това заболяване и че е лечим.”

Англичаните,избрали да живеят в Елешница заради красивата природа и местните обичаи и традиции, казват, че това прави селото известна туристическа дестинация.

Дерек Барет: "Харесва ми уникалния кукерски карнавал на Великден в Елешница, както и рок фестивалът тук, защото дава възможност на хората да се забавляват. Музиката създава невероятна атмосфера в селото."

Рок концертите започват вечер на открита сцена. Осигурени са медицинско обслужване и денонощен кетъринг по време на фестивала.