НОВИНИ

Благотворителен коледен базар в Трето основно училище в Благоевград

За десета поредна година учениците от Трето основно училище в Благоевград организират благотворителен базар. Тази година децата са решили да дарят събраните средства на 10-годишния Деян, който страда от детска церебрална парализа. Парите ще бъдат използвани за рехабилитация на момчето.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Антония Сукалинска
17:05, 19.12.2017
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Фоайето на Трето основно училище „Димитър Талев” в Благоевград е отрупано с красиви сурвачки, картички, коледни украшения и вкусни лакомства.

Юлия Дешева, учител по изобразително изкуство: "Всичко класове се включиха, тъй като в часовете по изобразително изкуство от две седмици това работим."

Родителите също са помогнали като са приготвили различни домашни десерти. Цените на коледния базар са символични.

Иво Георгиев, родител: „Нека да помогнем, една добра кауза. Не са скъпи нещата - едното е три лева, другото е два лева.”
Юли Сотиров, учител: „Децата са много ентусиазирани. Това е моят клас, които са тука и всеки иска нещо да си купи, ето вече те са си купили. Ето, някой е нямал пари, но е отишъл специално до баба му, за да му даде така че те са прекрасни. Хубава е инициатива и мога да Ви кажа, че децата разбират. Децата обичат да помагат. Нищо, че са малки, казваме 6-7 годишни, но те са с много, много добри сърца.”

Коледният базар ще остане отворен до петък, а събраните средства ще бъдат дарени за рехабилитация на малкия Деян.

Ивайло Апостолов, баща на Деян: „Това е един изключително мил и трогателен жест и най-хубавото от всичко е, че първо тази позитивна енергия е инициирана от самите деца и второто, което е е традиция да се прави.”

Коледния базар в Трето основно училище в Благоевград е традиционен и всяка година средствата събрани от него се даряват на хора в нужда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​ГЕРБ ще предложат да отпадне мораториумът върху лекарствата
​ГЕРБ ще предложат да отпадне мораториумът върху лекарствата
Протест на полицаите ще има въпреки подписания колективен трудов договор
Протест на полицаите ще има въпреки подписания колективен трудов договор