НОВИНИ

Благотворителен концерт помага на незрящи певци

На Лазаров ден се проведе и благотворителен концерт на незрящи певци под надслов „Различното твори чудеса“. Той се организира от фондация „Старт“ в подкрепа на създаването на конкурс за изпълнители с увреждания, който да се провежда заедно с едноименния фестивал „Надмощие на духа“.

Цветелина Борисова
от Цветелина Борисова
20:24, 31.03.2018
Чете се за: 00:45 мин.
Още

Основна цел на концерта е да осигури средства за участие на незрящите певци на международни музикални конкурси в рамките на фестивала за хора с увреждания „Надмощие на духа“.

Стефка Джонева, управител на Фондация „Старт“, организатор на концерта: Този път искаме да е по-различно. Да не е само фестивал, а да има конкурс, да могат да се състезават участниците. Те са ми го подсказаха. Целта ни не е да се оценяват по признак на увреждане, а по признак „талант“.

По думите на организатора Стефка Джонева, потребността на хората с увреждания и на тези без, да се изявяват на сцена е еднаква. И е необходимо някой, да им даде възможност за това.

Моника Методиева, 20 години: Излизането на сцена носи емоция, която според мен всеки човек, трябва да изпита. И всеки път е различна. Никога не една и съща и неповторима.

Една от участничките в концерта е Моника Методиева. Тя е на 20, и пее още от първи клас, а изпълнението й на "Охридското езеро" накара публиката да притихне.

Моника Методиева, 20 години: За конкурса, бих искала там да бъде водещ таланта, а не това, че имам някакво увреждане, защото аз самата не го смятам за такова. И мисля, че и другите би трябвало да го възприемат така.

Организаторите от фондация „Старт“ са категорични – най-бързият и лесен начин за интеграция на хората с увреждания са музиката и изкуството. Те отправят апел за подкрепа, към всички, които не са безучастни към хората в неравностойно положение. Допълнителна информация, може да бъде открита в интернет на сайта на фондацията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Утре може да се направи по-точна прогноза кога и къде ще падне „Тянгун-1“
Утре може да се направи по-точна прогноза кога и къде ще падне „Тянгун-1“
Пети ден безводие в Солун
Пети ден безводие в Солун