НОВИНИ

Благотворителен концерт в подкрепа на 11-годишния цигулар Виктор Василев

Мецосопраното Людмила Добрева се завърна в родния Пловдив, за да участва в благотворителен концерт в подкрепа на талантливия 11-годишен цигулар Виктор Василев. Концертът "Камерна музика през ХІХ век между Италия и Русия" се организира от Ротари клубовете в града. Людмила Добрева е една от първите ученички на Борис Христов в Рим, а Виктор Василев е младши студент в класа на проф. Марио Хосен. Среща на две поколения артисти, които живеят за музиката.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Златка Далчева
17:54, 15.03.2018
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Това не е първото благотворително участие на Людмила Добрева, която всеотдайно работи за различни каузи - у нас и в чужбина.

Людмила Добрева - мецосопран: "Този концерт ми е на сърце, защото става дума за един млад музикант, за едно изключително дете."

Людмила Добрева е една от първите ученички на Борис Христов в Рим, участвала е в майсторски клас на Гена Димитрова, специализирала е във Виена, носител е на международни отличия. Учителят възпитава в нея отношение към музиката и живота.

Людмила Добрева - мецосопран: "Той ни е карал да обръщаме внимание изключително на интерпретацията, че и най-красивият глас не значи нищо, ако ти не можеш да отправиш някакво послание към публиката, да я докоснеш по най-тънката струна."

Първата среща на Вики с цигулката е на 4 години. Запален е от концертите на Марио Хосен, на които го водят родителите му. На 11 вече има няколко отличия от международни конкурси, а през май миналата година е избран да участва и в майсторския клас на световноизвестната цигуларка Мидори Гото.

Виктор Василев - цигулар: "Виенявски, втори концерт първа част за мен е любим, защото ми е най-вдъхновяващ и красив и някак си ти влиза в сърцето."

Със събраните средства от благотворителния концерт талантливия цигулар ще участва през април на международен конкурс в Белгия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ГЕРБ обвиниха БСП и президента в общи действия с цел дестабилизация
ГЕРБ обвиниха БСП и президента в общи действия с цел дестабилизация
Екатерина Захариева отива в Сараево на среща с колегите си от Западните Балкани
Екатерина Захариева отива в Сараево на среща с колегите си от Западните Балкани