В рубриката на БНТ 2 - "Търси доброто", ви срещаме с Милена Михайлова от Варна. Трета година тя организира благотворителет концерт в подкрепа на децата на служители в системата на МВР, загинали или пострадали при изпълнение на служебния си дълг. Със събраната сума Милена организира летни лагери за над 100 деца, останали без бащи, от цялата страна.

Варна

Милена Михайлова е юрист по професия. Преди три години прави благотворителен бал за набиране на средства за онкоболни деца и оттогава решава, че нейната кауза е да помага на деца.

Милена Михайлова – председател на форум "Възможност за бъдеще": "Тази кауза като че ли я усетих най-близко до мен, защото аз съм майка, имам дете, по-съм съпричастна с кампании, които са свързани с деца."

За децата на загинали полицаи Милена организира национален фестивал "Завинаги с нас", в който благотворително се включват едни от най-известните български поп изпълнители и танцови състави, артисти, балетни школи и спортни клубове. Първият спектакъл е във Варна. Tази година каузата подкрепиха още три града – Несебър, Велинград и Стара Загора. Със събраните средства през лятото се организират лагери за децата на загинали полицаи.

Милена Михайлова – председател на форум "Възможност за бъдеще": "О, това е невероятна емоция, аз се зареждам от тяхната емоция. За тях е щастие, щастие е да са едни с други, щастие е да се видят. Подкрепят се, чуват се, поддържат връзка, но тези лагери им дават страшно много, защото те са много емоционални лагери, те ги зареждат за цялата година и наистина с нетърпение чакат следващия лагер."

И тази година Милена е решила да събере необходимите средства, за да може децата отново да преживеят летните лагерни емоции. Благотворителният концерт ще бъде на 8-и декември във Фестивалния комлекс във Варна. В него ще участват и учениците от Първа езикова гимназия.

Вижте повече за кампанията Търси Доброто