В двора на Дома на инвалидите в Париж се провежда голям благотворителен концерт за възстановяването на катедралата "Нотр Дам".

© БГНЕС

Участват знаменити френски артисти и състави, а събитието се излъчва пряко в национален ефир. Репертоарът включва френски шансони, вариете, класическа и църковна музика, заедно с призиви за дарения. Ще бъдат споделени и практически идеи за реставрацията на "Нотр Дам".

Измамници събират пари за "Нотр Дам"

Измамници събират пари за "Нотр Дам"

Измамници се възползват от пожара в парижката катедрала "Нотр Дам". Френските власти предупреждават, че са засекли фалшиви схеми за набиране на средст...

Гала-концертът е демонстрация на солидарността на цялата артистична общност, обединена около каузата, както и ангажимента на обществените медии за възстановяването на "Нотр Дам" пожара, посочва Мишел Орие- музикален директор на Радио Франс. Френският бизнес вече обяви дарения за близо един милиард евро.

1 млрд. евро са събраните до момента дарения за "Нотр Дам"

1 млрд. евро са събраните до момента дарения за "Нотр Дам"

Още няколко минути и емблематичната катедрала е щяла да рухне - твърдят официални източници. Над 20 минути персоналът от храма е търсил сам огнището...