НОВИНИ

Благотворителен обяд за деца бежанци

В рубриката ни “Търси доброто” днес ще ви разкажем за Антоанета Попхлебарова и нейната армия от доброволци във Варна. Благотворителен обяд под наслов “Да сготвим за децата” събра младежи от Германия, Полша, Испания, Португалия и България, които приготвиха традиционни за страните си блюда. На входа всеки можеше да дари средства за децата бежанци от лагера в Харманли, които са без родители. Там живеят много младежи между 13 и 17 годишна възраст. Някои от тях имат нужда от лечение, а също от дрехи и обувки.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Ива Георгиева
19:50, 20.03.2017
Чете се за: 01:00 мин.
У нас

Варненци познават Антоанета Попхлебарова като организатор на множество благотворителни събития. Тя е от онези хора, които заразяват околните с позитивното си настроение и никога не отстъпват пред трудностите. Този път е избрала да подаде ръка на група хора, които обществото ни продължава да отхвърля – бежанците.

Антоанета Попхлебарова - Фондация “Деца на Балканите”
"Мисля, че хората са различни и всеки има своя собствена позиция. Нашата позиция е, че когато човек е в нужда, трябва да му се помага. Ние ще помогнем конкретно на непридружените деца бежанци. Това е една инициатива на нашия партньор от Диарбекир, който помага в един лагер за йезиди, бежанци в Диарбекир, и те предложиха всички техни партньори в Европа, на тази дата да сготвят нещо и да дарят парите за деца бежанци в собствените си страни."

За Антоанета е важна не само каузата, за която събира средства. С подобни събития тя учи младите доброволци на фондацията да бъдат активни особено когато виждат неправда.

Димитър Куцаров, доброволец
"Много хора не одобряват бежанците, странят от тях и смятат, че не трябва да им се помага. Но децата на бежанците страдат най-много от войната."
Джесика Бейн, доброволка от Германия
"Това е сериозен проблем в цяла Европа, така че се надявам, че ще успеем да помогнем на децата да се почувстват поне малко по-добре."
Габриела Чанова, доброволка
"Приготвих един кекс. Нищо особено, просто според мен дори малко е важно да се помогне. Тези деца, те са деца като всички нас и не са направили нищо."

Антоанета и доброволците успяха да съберат 600 лева дарения от благотворителния обяд. Съвсем скоро тази сума ще се превърне в продукти от първа необходимост за децата бежанци, останали сами в центъра в Харманли. Доброволците се надяват, че помощта им ще накара децата да забравят поне за малко, че са останали без родители в чужда държава.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мария Илиева: За мен е чест да изиграя Ваня в мюзикъла Оркестър без име
Мария Илиева: За мен е чест да изиграя Ваня в мюзикъла "Оркестър без име"
Нарушенията във фонда за лечение на деца - на прокурор
Нарушенията във фонда за лечение на деца - на прокурор