НОВИНИ

Благотворителен турнир по фехтовка за 22-годишна треньорка

Тази събота и неделя на Националния стадион "Васил Левски" ще се проведе благотворителен турнир по фехтовка в подкрепа на младата треньорка Марина Вълкова. Вижте историята на младото момиче в репортажа на Ирина Шуликова и оператора Пламен Тошев за "Денят започва".

Ирина Шуликова
от Ирина Шуликова
12:10, 10.01.2017
9532
Чете се за: 01:13 мин.
У нас

Тя е запален спортист, дългогодишен състезател, а отскоро и треньор по фехтовка в клуба на ЦСКА. Марина учи и следва ветеринарна медицина. В тинейджърска възраст тя се сблъсква с най-лошото - болестта. Лекарите й поставят диагнозата - разместване на гръбнака. И изпитанията за младото момиче, не свършват до тук.

Марина Вълкова: "Наскоро ми откриха неврофибром, което е доброкачествен тумор. Искат да се направи ревизия на старите импланти и да бъда стабилизирана с импланти по целия гръбнак."

Операцията, която ще помогне на Марина да подобри своето състояние трябва да се извърши в Германия. За жалост обаче, тя и нейното семейство нямат необходимите средства. Именно за това редица клубове по фехтовка, се обединяват с обща кауза да помогнат на Марина да живее един нормален живот.

Марина Вълкова: "Главните организатори са моят клуб по фехтовка. Седяхме си една вечер и казаха "ние искаме да ти помогнем и ще направим всичко възможно за теб." така за отрицателно време се организира всичко. Той ще бъде събота и неделя като събота ще бъде рапира, а неделя оръжието сабя ще играят децата."

Марина споделя, че най-голяма сила ѝ дават семейството и децата в злата по фехтовка.

Марина Вълкова: "Когато дойда в залата и видя малките деца и те само като се обърнат и като кажат "тренер..."....няма как да не те зареди това нещо. И да те ядосат, и да не те ядосат...толкова много енергия! Целият този процес е нещо уникално!"

Марина споделя кои са най-големите трудности, които срещна по пътя си до днес?

Марина Вълкова: "Може би болката. Това е най-голямата трудност."
Марина Вълкова: "Бих си пожелала най-вече здраве и мечтая дечицата, които тренираме да станат най-добрите."
Ирина Шуликова: "Какво ти даде фехтовката, което ти помага в моемнта да се бориш със заболяването си?"
Марина Вълкова: "Даде ми силата да продължа напред, защото дори в живота, както и във фехтовката, можеш да загубиш един туш, но това не означава, че боят е загубен."

Въпреки битката със заболяването и изпитанията, пред които е изправена, Марина не се отказва да се бори и се надява на още подкрепа в трудния за нея момент. Турнирът, на който може да помогнем на Марина, ще се състои тази събота и неделя на стадион "Васил Левски”.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Увеличава се ледоходът по Дунав
Увеличава се ледоходът по Дунав
Кметът на Пловдив е обвинен за нанесени щети на общината за 1 млн. лева
Кметът на Пловдив е обвинен за нанесени щети на общината за 1 млн. лева