НОВИНИ

Благотворителен велотур подкрепи училището за незрящи във Варна

Ернст Бруре измина 80 километра на велосипед от Слънчев бряг до Варна в името на благотворителна кауза – да събере пари в подкрепа на Училището за деца с нарушено зрение в града. За това си начинание той е тренирал за издръжливост с месеци. Днес Бруре отбеляза успешния финал на кампанията си, а дарението е вече факт.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Даниела Цекова / Илко Илиев
19:15, 10.10.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

За да направи кампанията си успешна, преди по-малко от месец Ернст Бруре измина разстоянието от Слънчев бряг до Варна на велосипед за четири часа. Днес казва, че е успял благодарение на подкрепата на много приятели.

Ернст Бруре:
“Горд, чуствам се горд, ние го направихме. Идеята не беше такава - един човек на колело събира пари по пътя си. Идеята беше всички ние да почувстваме една кауза като своя и да успеем, защото сме заедно и защото работим без да се пестим.”

А каузата се оказа наистина работеща - със сърбаните средства Ернст подари на децата най-необходимите пособия за развитието на техните специфични умения.

Жулиета Петкова – директор на СОУ за деца с нарушено зрение “Д-р Иван Шишманов” - гр. Варна
"А нуждите на нашите деца са от изключително важно значение, както и обучението им по специалните програми: ежедневни умения, зрително подпомагане, ориентиране и мобилност. Аз съм изключително благодарна на тези млади хора, че подпомогнаха обучението на нашите ученици.”
Румяна Стайкова - СОУ за деца с нарушено зрение “Д-р Иван Шишманов” - гр. Варна:
“Всичко за тях е интересно и ново и ще бъде използвано в процеса на работа.”

Днес пред новите си приятели от училището за незрящи Ернст Бруре каза, че е взел решение да повтори дарителския велотур и догодина.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Васил Денчев е носителят на голямата награда Джон Атанасов
Васил Денчев е носителят на голямата награда "Джон Атанасов"
Изследване: Законите престояват в НС над 180 дни
Изследване: Законите престояват в НС над 180 дни