НОВИНИ

Благотворителни концерти под наслов "Да помогнем на малката Алекс да ходи"

Поредица от благотворителни базари и концерти под наслов "Да помогнем на малката Алекс да ходи" събира средства за 7-месечно момиченце от Варна, което се нуждае от скъпоструващо лечение в Съединените щати. Александра Кръстянина е родена с тежка малформация на дясното краче, която никой у нас не се наема да лекува на тази ранна възраст.

bnt avatar logo
от Вилиана Иванова
11:57, 27.11.2016
6838
Чете се за: 01:05 мин.
У нас

Диагнозата „Фибуларна хемимелия", която сама по себе си е тежка, при Алекс е в най тежкия вид - тя е родена без пищял и със силно деформирани глезен и стъпало. У нас никой не се наема да започне лечение преди навършване на 2 години на пациента. В Съединените щати, обаче, има оперативен метод, който се прилага веднага след първата година, за да може детето да проходи в обичайния срок.

Александър Кръстянин, баща на Алекс: "Ходили сме при водещите специалисти, при почти всички в България ортопеди, като двама от тях са категорични, че трябва да се лекуваме в Щатите."

Д-р Пейли от клиника във Флорида е разгледал документите на малката Алекс и е готов да поеме случая. Сложната операция трябва да се извърши между 12 и 24 месечна възраст на детето и струва 250 хиляди долара. Родителите на Александра подават документи във Фонда за лечение на деца в чужбина. В края на август получават първия отказ, а по-късно - още два.

Александър Кръстянин: "Основанието за отказ на фонда е, бих казал, леко смешно, защото казват, че детето е твърде малко и представлява опасност да се лекува в чужбина...не знам защо, у нас тази опасност няма ли я..."

По стара българска традиция, семейство Кръстянини се заемат да викат неволята - в буквалния смисъл. Откриват дарителска сметка и молят за помощ.

Венета Кръстянина, майка на Александра: "Така или иначе, имаме една година, в която да ги съберем тези пари, които са ужасно много, но аз съм убедена, че ще ги съберем, защото страшно много добри хора има, страшно много хора помагат с базари, с концерти, с всякакви мероприятия."

Надеждата на семейството е да успеят да съберат необходимите средства за лечението на Алекс и тя да има щастливо детство.


Александра Кръстянина

ЦЕНТРАЛНА КООПЕРАТИВНА БАНКА

BIC: CECBBGSF

IBAN: BG40CECB979040G7448700

ТИТУЛЯР: АЛЕКСАНДРА АЛЕКСАНДРОВА КРЪСТЯНИНА, гр.ВАРНА

PayPal: veni_sun@abv.bg

титуляр: Венета Кръстянина (майка)

ДАРИТЕЛСКИ SMS с текст на латиница: DMS ALEXANDRA на номер 17 77

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Швейцарците решават съдбата на ядрената си енергетика
Швейцарците решават съдбата на ядрената си енергетика
Една седмица на Георге Иванов
Една седмица на Георге Иванов