НОВИНИ

Благотворителни организации помагат на пострадалите в Хитрино

Над 200 пожарникари, полицаи и лекари са на терен и работят за обезопасяване на цистерните от дерайлиралия влак и в помощ на хората, които участват в спасителните операции. Благотворителни организации се включиха, като осигуряват храна и всичко нужно за спасителните екипи.

bnt avatar logo
от Здравка Русева
11:33, 12.12.2016
Чете се за: 00:38 мин.
У нас
благотворителни организации помагат пострадалите хитрино

Спасителните операции се координират от областен кризисен щаб. Там се събира информацията, обобщава се и се създава логистика за снабдяването с храни, медикаменти и вода.

Донка Иванова, областен управител: В днешния и утрешния ден, това което е необходимо, и аз мисля, че сме създали да се осигурява и информация да достигне до хората, че има медицинско обслужване. След няколко часа ще започне дейността на медицински пункт във Върбак. Общо практикуващ лекар там ще приема нуждаещи.

Всеки ден благотворителните организации подготвят пакетите с храна и ги доставят на спасителите. Тече кампания за събиране на трайни хранителни продукти, които, след като хората се върнат по домовете си, да им се дадат.

Атанас Атанасов - Ротари клуб-Шумен: От вчера изхранваме тези, които работят там и на терен с вода, кисело мляко и сандвичи. Също така сме осигурили хладилник, в които да държат тези стоки.
Даниел Сотиров, Ротари клуб-Шумен: В момента, в който се отиде там и има нужда ро някакъв начин да се помогне, ще го направим.

Хората не бива да се притесняват за нищо. Договорено е със Здравната каса лекарствата да се изписват без рецептурни книжки и документи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Работник е паднал от скеле при саниране на блок в Монтана
Работник е паднал от скеле при саниране на блок в Монтана
Погребаха петима от загиналите при взрива в Хитрино
Погребаха петима от загиналите при взрива в Хитрино