НОВИНИ

Благотворителен крос в помощ на Калоян от Варна

Бягане в Морската градина в подкрепа на борещия се с левкемията Калоян от Варна ще се проведе днес във Варна. Кросът беше организиран за броени дни от млади хора в социалните мрежи, а събраните средства ще помогнат за лечението на 9-годишното варненче, което страда от левкимия.

bnt avatar logo
от Даниела Цекова
10:08, 04.07.2016
Чете се за: 01:00 мин.
У нас

До момента по дарителските сметки на малкия Калоян има набрани 195 хиляди евро. За лечението му в Германия обаче са необходими общо 220 хиляди евро. Затова днес повече от 50 варненци се включиха в благотворително бягане на входа на Морската градина.

„Аз познавам майката, беше бивша моя колежка. В един момент, когато видях репортажа по телевизията се потресох, че всъщност няколко години тя се бори с тази коварна болест. Смятам,че хората в България имат добри сърца, въпреки че са бедни, биха помогнали винаги на такава инициатива”, каза Цветелина Петкова.

„Искаме да помогнем на малкия Калоян с надеждата да оздравее, да има по-малко болни деца и се опитвам водейки децата тук да ги направя съпричастни и да ги науча, че трябва да помагат и трябва да бъдат добри“, каза Бояна Андреева.

„Не го познавам, но просто реших да помогна”, каза Павел Иванов.

„Каузата си заслужава. Всеки има право да живее, най-малкото, което е имам дете и смятам, че трябва да се помага, да науча дъщеря ми да помага”, каза Нели.

Идеята да се пробягат два километра и половина за каузата на Калоян е на варненецът Максим Шомов.

„Разбрахме за Калоян от социалните мрежи и просто решихме да покажем, че има едно общество отворено във Варна, което е готово да помогне за тази кауза”, каза той.

Днес всеки дойде със своите мотиви, но всички бяха обединени зад добрата кауза – да спасят един живот и да дадат шанс на едно момче за нормално детство.

По информация от групата “Борбата на Калоян и семейството му с левкемията” в момента той е на поредната процедура вливания и се чувства относително добре. За да продължи лечението му успешно обаче, трябва да се случи още нещо – да бъдат събрани спешно останалите пари, които трябва да се внесат по сметката на болницата в Вюрцбург до 10-ти юли.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Детски православен лагер в манастира „Свети Георги Победоносец”
Детски православен лагер в манастира „Свети Георги Победоносец”
Закриха Плаващите кейове на Кристо
Закриха "Плаващите кейове" на Кристо