НОВИНИ

Благотворителност S-класа

Група млади момчета, притежатели на луксозна марка автомобили, са организирали или по-скоро са искали да организират кампания за безвъзмезден превоз на абитуриенти, които нямат с какво да отидат на бала си. Предложили помощта си на домове за сираци и деца в неравностойно положение, но от местата, на които са се обаждали, не поискали тази услуга, а единствено пари. В крайна сметка организираните почти 30 автомобила намират само един зрелостник без превоз. Вижте изненадата, която му организират в следващия репортаж на Ирина Шуликова.

Ирина Шуликова
от Ирина Шуликова
13:11, 27.05.2016
Чете се за: 01:45 мин.
Още

Всички абитуриенти мечтаят за перфектен бал, а за някои от тях това означава и да ги закара хубав автомобил до училище и до ресторанта, защото вероятно всички останали зрелостници ще са с луксозна кола. Няколко млади момчета се организират, за да предложат това изживяване на деца в нужда.

“Ние решихме преди едно известно време да направим една благотворителност за домовете за сираци и да организираме извозване на хора, които са тази година абитуриенти и нямат възможност за автомобил. След проведените разговори с директорите на домовете за сираци, те ни осведомяваха, че не желаят да правим тарапана и циркове, а ако има възможност да им дадем пари”, разказаха Емил Джерманов и Веселин Младенов.
“В няколко организации се обаждахме по телефона и директорите на тези организации ни заявяваха, че трябва да заплатим на тях, за да можем да организираме на някое дете бал”, добави Благовест Ганчев.

След този неуспех обаче никой не се отказва от инициативата и продължават да търсят деца без автомобил за бала. Защо обаче го правят?

“Не всеки може да има бал като на повечето хора, които имат възможност”, каза Благовест Ганчев.
“Трябва да има повече такива инициативи, тъй като има много хора в България, които са в неравностойно положение”, смята Атанас Попов.
“Написахме по форумите, че го правим благотворително и не събираме пари от хората, а просто искаме да дойдат с усмивка, с автомобилите си и със балони по колите”, разказаха Емил Джерманов и Веселин Младенов.

Мартин е късметлията не с една, не с две, а с трийсетина коли за бала. Той трябваше да избира между 30 автомобила – толкова бяха готови да бъдат неговото лично возило в балната нощ.

“Значи това са всички шофьори на автомобилите, които са днес дошли да уважат момчето. Има хора от Перник, има хора от Пазарджик, има хора от почти цялата страна са дошли да уважат една уникална кауза да бъдем по-добри и да бъдем по-усмихнати”, каза Емил Джерманов.
“Бях наистина много развълнуван и цялото това нещо, когато не спряха да идват коли и още коли. Вдигаха ми само настроението и вълнението, че тези хора са се организирали и са дошли тук заради мен. Хора, които не ме познават, от различни градове – от Враца, от Пловдив са дошли до София заради мен. За мен колата не е най-важното нещо. Нито костюмът, нито с колко пари ще отиде. Един вид колко пари си дал за костюм, за кола. Най-важното е да си изкараш хубаво на този ден, защото този ден го чакаш от 12 години. Не е важно каква е външността на колата, а какво има под капака”, каза Мартин Панайотов.

Въпреки, че Мартин е фен на високите скорости, проявява и отговорност.

“Трябва да карат възможно най-внимателно и да гледат да предотвратяват ПТП и да не се стига до някакви такива работи, за да не си развалят празника. Много ще се развълнуват децата, които нямат възможност. Това наистина е нещо невероятно. Нещо, което може да го изпита всеки един, който се обърне към тях”, смята абитуриентът.

Въпреки, че някои домове за деца без родители са отхвърлили предложението, то си остава. Всеки, който няма с какво да отиде на бала си, да потърси героите от нашия репортаж и те ще направят деня му още по-специален.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Скулптори ваят фигури от 700 тона пясък на международен фестивал в Русе
Скулптори ваят фигури от 700 тона пясък на международен фестивал в Русе
Украйна забрани на Горбачов да влиза на нейна територия
Украйна забрани на Горбачов да влиза на нейна територия