НОВИНИ

"Благуните" оживяха на театралната сцена

Любимите герои на децата от първия български куклен сериал "Благуните", оживяха на театралната сцена в спектакъла "Още един прекрасен ден". В продължение на два сезона героите пожелаваха "Лека нощ" на децата от телевизионния екран. Малките зрители се срещнаха за първи път на живо с Благуните тази събота и неделя в театър "Театро". В спектакъла намират място най-хубавите и весели песнички от сериала, а също и нови, написани специално за представлението.

Боряна Благоева
от Боряна Благоева
13:37, 26.02.2017
Чете се за: 00:38 мин.
Още

Уловихме едни нетърпеливи и въодушевени малчугани в очакване на "Още един прекрасен ден" с любимите им герои - чичо Боб, Елша и Гарбър.

Малката Ая е главният виновник за избора на музиката за спектакъла, признава баща й - Димо, който е композитор на песничките.

Димо Стоянов от ПИФ - композитор: Основния коректив за песничките е тук в лявата ми ръка. Всички песни са минали първо през нея.

Текстовете са забавни, интересни и се запомнят бързо от малките зрители. Пъстрите кукли са преработени специално за сцената. В театралната версия на "Благуните" децата видяха една по-различна история от тези във филмчетата.

Илиян Илиев - автор и режисьор на спектакъла: Имаше много обаждания от страна на родители, които искаха децата да се срещнат с техните любими герои и затова нашият екип се събра и решихме да рискуваме, въпреки че този тип кукли е много труден за пренасяне на сцена...

Изненада за малките са двама нови герои, които могат да видят само на сцената. Идеята за създаването на театрален спектакъл идва и от успеха, който "Благуните" вече спечелиха от предаването на БНТ "Лека нощ, деца!" и големия брой гледания на епизодите в интернет.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Как да си набавим максимално полезните за здравето плодове и зеленчуци дневно​
​Как да си набавим максимално полезните за здравето плодове и зеленчуци дневно​
Неочаквана слава за френско бистро
Неочаквана слава за френско бистро