15-годишната София Иванова живее и учи в столицата и мечтае да стане модел. За читателите по цял свят обаче тя е Дот МакКан и живее в Ливърпул от началото на 20 век.

Когато закусвала със съученици на летен лагер в Приморско, Софи била забелязана от фотографката Таня Граматикова.

София Иванова: И ме попита имам ли интерес да се снимам за нещо, за някаква корица или нещо подобно. И на мен ми стана много интересно, взех й телефона и звъннах на мама и на тате да ги питам дали може.

Казали, че може. И забравили за снимките докато почти година по-късно не разбрали, че именно Софи ще бъде на корицата.

София Иванова: Много се зарадвах, защото това не е нещо, което се случва всеки ден, и не съм подозирала, че може да стане нещо такова, а пък какво остава и толкова случайно.
© Таня Граматикова

Това била и първата й професионална фотосесия. Но още от бебе е пред обектива на майка си, която е любител фотограф. По-малката сестра на Софи също разучава фотоапарата и само гордият татко страни от камерите. Книгата още не е преведена на български, но семейството веднага я поръчало по интернет. И най-накрая корицата пристигнала.

Зорница Иванова: Много се зарадвах като я видях, обаче най-много се зарадвах, когато тя я видя.

София Иванова: Еми, бяха много щастливи... Баба дори ми сготви сарма!

Тъй като учи в Първа английска гимназия, Софи вече е преполовила оригинала на английски. И е наясно със значението на идиома "не съди за книгата по корицата ѝ".