Учениците и учителите от българската секция на Европейското училище в Брюксел организираха благотворителен коледен концерт и базар. Средствата от тях ще бъдат дарени на фондация "Надежда за малките", която се грижи за деца, лишени от родителска грижа.

На Коледа никой не трябва да е тъжен и самотен. Това казват децата от българската секция на Европейското училище в Брюксел и тази година освен коледен концерт, са организирали благотворителна продажба на картички, сувенири и играчки. Събраните средства искат да дарят на фондация в България, която се грижи да изоставени деца.

Наталия Стайкова - учител и координатор в българската секция: Децата са наясно, че те самите ще помогнат на други деца и ние твърдо вярваме, всички колеги, че именно по този начин се възпитава доброто.

За децата Коледа е време да подаряват усмивки и надежди.

Ралица - на 10 години, 5 клас: Паричките ще помагат на бедни хора.

Анита - 13 години, 8 клас: Всички деца имат нужда от хубави моменти на Коледа, но някои деца нямат същите възможности, които ние имаме.

Децата харесват българските традиции и се гордеят с българската секция в Европейското училище, въпреки че тя е най-малката от всички.

Калина - 11 години: Много ми харесва българската секция, защото чрез нея може да покажем, че се гордеем, че сме българи и че трябва да пазим страната си, каквото и да става с нея.