НОВИНИ

Българи в чужбина за подкрепата за Поли Генова

Участието на финала на Поли Генова обедини големите български общности зад граница. В Германия, Англия, Гърция, Австрия, Испания - масово нашите сънародници са гласували за нашето момиче, буквално обръщайки вота в наша полза.

Александър Марков
от Александър Марков Цветелина Йорданова
21:42, 15.05.2016
Чете се за: 01:52 мин.
У нас

Масово гласуване с есемеси и обаждания. И безсънна нощ пред телевизора - така са преминали последните 24 часа за Антония Кирилова и семейството ѝ, които живеят в Англия.

Антония Кирилова, Англия: "Цялото семейство гледахме вечерта представянето на Поли. Много се вълнувахме с нея, за нея. Това е дъщеря ми. Тя е голяма фенка на Поли. Във Фейсбук имаше много групи български общности, които споделяха видеото, споделяха клиповете, мнения, коментари. Гласувахме вкъщи 20 пъти, колкото имаше възможност да даде всеки от нас. - А Вие как гласувахте? - Чрез обаждане. Цената ми се стори много ниска - 15 пенса и затова и не се и замислихме".

Не по-малко напрегнато е било в Австрия.

Росица Колева, Австрия: "Гледах с удоволствие снощи Евровизия. Аз се влюбих още в първия момент в песента на Поли Генова, защото тя е безумно позитивна и енергична като самата Поли. Нямаше начин да не се гласува за нея. Позитивизмът ѝ, излъчването ѝ, може би текстът, който ни обединява, който също включва любовта, но в същото време е абсолютен хит танцувален. - Как гласува? - Всъщност ми беше малко трудно, защото те показаха в началото на вечерта, когато започна излъчването, за кратък период от време номера, с номерата на участниците в една таблица и когато всеки участник започна, след това нямаше номер изписан, телефонен номер. Наложи се да го търся в интернет".
;

Стотици есемеси и обаждания за Поли Генова са дошли и от българската ни общност в Германия.

Криси Иванова, Германия: "Имахме право на 20 смс-а. Възползвахме се от абсолютно всичките. Беше много добре обяснено как става, на кой номер трябва да се изпратят смс-и или евентуално, ако искаш да се обадиш. Всичко беше много добре обяснено в официалната страница за Германия. Използвах мобилните устройства всичките вкъщи, за да осведомя колкото се може повече хора. Да гласуват за нашето момиче, защото наистина си заслужава, и използвах фейсбук и всякакви други социални мрежи".
Десислава Франке, Германия: "Гледах Евровизия и изпълнението на Поли беше фантастично, аз бях на крака пред телевизора и много се радвах най-накрая след толкова години най-накрая да се види българското знаме. И аз, като българка, бях адски горда и много щастлива. Щеше да е супер, ако беше първо място. За мен беше песента невероятна. Много хубав ритъм, много хубав текст, тя го представи невероятно, супер изпълнение беше".

В Гърция за нашето изпълнение са гласували както българи, така и гърци.

Цвети Вълкова, Гърция: "Вече 12 години живея в Гърция. Учителка съм в едно от българските неделни училища в гр. Атина. Аз съм просто възхитена от това момиче. Истината е, че за първи път я виждам. И да Ви кажа честно, не гласувам всяка година за българските песни на Евровизия. Това ми е второто гласуване. Първото беше за Елица и Стоян 2007 г. Песента на Поли ме грабна. Още в самото начало, когато я чух. Изпълнението ѝ беше прекрасно. Даже и тукашните коментари, гръцките коментари, тези, които коментираха песните от вчерашното финално изпълнение, казаха много топли думи за Поли. Казаха, че това е единствената изпълнителка, която излезе на сцената, за да се забавлява. И трябва да Ви кажа, че в групите тук, в Атина, понеже аз живея в Атина, съществуват няколко групи за българи в Атина и т.н. - организира се една кампания за гласуването за Поли. Мисля, че просто Поли ни обедини".

Е, обединениeто понякога е по-важно от победата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Графа: Гордея се като българин
Графа: Гордея се като българин
Мария Илиева: Изпълнението на Поли беше блестящо
Мария Илиева: "Изпълнението на Поли беше блестящо"