НОВИНИ

Българи във Флорида: Срещу природно бедствие няма какво да се направи

Как нашите сънародници във Флорида посрещат първите удари на урагана "Ирма" - вижте какво разказаха за зрителите на БНТ трима българи от различни точки на щата.

Невена Бонева
от Невена Бонева
19:28, 10.09.2017
Чете се за: 00:53 мин.
По света
Димитър Костов, Форт Лодърдейл, Флорида: Има паднали дървета по пътищата, светофари не работят, има полицейски коли, които връщат хора обратно, тръгнали на някъде. В нашия комплекс, където живеем във Форт Лодърдейл има доста изпочупени клони по земята и вятъра се усилва все повече, и повече - някъде около 40 мили в час. А след около 2-3 часа се очаква положението да стане по-критично. Засега имаме ток, но може и да спре по-късно. Надяваме се утре всичко да мине нормално и всичко да е наред.

Добрин Памуков, Клиъруотър, Флорида: Ударът идва към нас в Тампа. Най-лошото е, че като спе тока, не се знае колко време ще бъдем без електричество. Имам няколко икони на Свети Георги, защото много го уважавам, и сутринта запалих една свещ, прекръстих се на иконата, целунах я. Срещу природно бедствие няма какво да се направи и надеждата крепи човека. Надяваме се както преживяхме предишните урагани през 2004 и 2005 г. Важното е човек да не губи кураж и надежда и всичко се оправя.

Елена Мелников, Нейпълс, Флорида: Казват, че в момента изобщо не може и не трябва да се излиза. Има опасност от летящи предмети, дървета... Ураганът е малко по-встрани от нас, от Нейпълс, и ще отиде по-нагоре на север и там ще бъде окото на бурята. Вятърът е много силен. Много е възможно някои от по-малките дървета да полетят във въздуха, ако урагана е от четвърта степен. Една от причините да не се евакуираме бяха домашните ни котки, които не са свикнали да сменят обстановката и си познават територията. Преди няколко дни свърши и бензинът.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петима румънци загинаха, а трима са ранени при тежка катастрофа край Виена
Петима румънци загинаха, а трима са ранени при тежка катастрофа край Виена
Бойко Борисов: През октомври започват преговори с Румъния за Дунав мост 3
Бойко Борисов: През октомври започват преговори с Румъния за "Дунав мост" 3