НОВИНИ

Българин е пострадал при инцидента в Лимбург

Български гражданин е сред пострадалите в германския град Лимбург, при който камион блъсна 8 автомобила, съобщи Външно министерство. Според германската полиция сънародникът ни е получил леки наранявания и след оказаната му помощ е бил освободен от медицинско наблюдение. Все още не са ясни мотивите за инцидента. Позовавайки се на полицейски източници, германски медии съобщават, че катастрофата се разследва като терористично нападение.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
14:21, 08.10.2019
Чете се за: 00:36 мин.
По света

Необичайните за Лимбург екшън сцени се разиграли снощи, близо до жп гарата на града. 32-годишен сириец издърпал от кабината шофьор на камион, след това седнал зад волана и потеглил. Последвала катастрофата, при която откраднатият камион се врязал в спрелите на светофар автомобили.

Маркус Хофман, говорител на полицията в Лимбург: Станало е около 5:20 следобед. 17 души са пострадали - 6 от които по-тежко. Те са настанени в болница. Сред тях е и шофьорът на камиона. Той е задържан.

Според някои очевидци шофьорът на камиона крещял "Аллах е Велик!", според други - той бил под въздействието на наркотици. Появиха се съобщения, че мъжът има психични проблеми. Засега няма официална информация за мотивите му. Знае се, че е сирийски гражданин, пристигнал в Германия през 2015 година.

Няма терористично досие, но присъства в полицейските списъци за дребни кражби, притежание на наркотици и сексуален тормоз над 16-годишно момиче.

Във връзка с катастрофата днес имаше мащабна полицейска операция в района на Лимбург. Полицията претърси два апартамента. Иззети са мобилни телефони. Резултатът от обиските все още не е оповестен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спецпрокуратурата приключи разследването срещу кмета на община Септември
Спецпрокуратурата приключи разследването срещу кмета на община Септември
Трима учени си поделят Нобеловата награда за физика
Трима учени си поделят Нобеловата награда за физика