НОВИНИ

Българин от Варна е най-добър хотелиерски мениджър на Балканите за 2018 г.

Павлин Косев от Варна получи престижната награда за най-добър хотелиерски мениджър на Балканите за 2018 г. Отличие му беше връчено по време на форум, организиран от Балканския алианс на хотелиерската асоциация в сръбския град Палич. На официалната церемония присъстваха представители на хотелиерския бизнес от 12 държави.

bnt avatar logo
от Петя Иванова
16:49, 03.10.2018
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

По време на форума бяха обсъдени основните проблеми в развитието на хотелиерството и ресторантьорството в региона.

Павлин Косев- мениджър на хотел: С много бързи темпове нараства сивата икономика в рентването на апартаменти и къщи под наем. Голяма част от тях нито имат категоризация, нито плащат данъци и осигуровки. Това ги прави нелоялни конкуренти, защото те буквално крадат наши гости и правят изключителен дъмпинг на цените.

За хотелиерите липсата на квалифицирани кадри се очертава като водещ проблем в сектора и през следващия туристически сезон.

Павлин Косев- мениджър на хотел: Ние трябва да ги създаваме! И водещото, когато търсим кадри, са личните качества. Търсим лични качества във всеки един кандидат, а не колко опит има и колко дипломи има!

В много балкански страни все по-малко туристи предпочитат пакетите ол инклузив. След премахването на услугата приходите в хотелските комплекси са се увеличили значително.

Павлин Косев- мениджър на хотел: Там просто законово ограничават разпространението на ол инклузив, защото искат да имат специфичен туристически продукт. Те не искат да бъдат ол инклузив дестинация. И това им повишава значително средната цена.

Според Павлин Косев, у нас ол инклузив пакетите все още са предпочитани от много туристи. Необходимо е обаче качеството на предлаганите храни да е на ниво.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Правната комисия подкрепи Красимир Влахов за конституционен съдия
Правната комисия подкрепи Красимир Влахов за конституционен съдия
Внесоха прецизирано обвинение за неизгодна продажба на държавния дял в EVN
Внесоха прецизирано обвинение за неизгодна продажба на държавния дял в EVN