НОВИНИ

Българин с номинация за престижна награда за специални ефекти

Българин участва в екип с номинация за наградите на Световната асоциация за визуални ефекти. 3D-аниматорът Кирил Мирков попада сред претендентите за отличието с проекта "Крийчър пинъп", който е и неговата дипломна работа. Краткото видео е пародия, в която известни филмови герои попадат в нетипична за тях среда. Дали ще получат наградата, ще стане ясно на 13 февруари, когато е и церемонията в Лос Анджелис.

Айше Сали
от Айше Сали
10:00, 03.02.2018
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Kакво се случва с герои от "Хобит", "Годзила" или "Кинг Конг", когато излязат от своя приключенски свят, за да участват във фото сесия, сякаш са модели? Най-малкото ситуацията създава смях и объркване.

Кирил Мирков, 3D-аниматор: Това беше идеята - да го направим с всички такива фигури, които нямат човешки характеристики или човешко тяло, други имат крила.

Зад провокацията стоят студенти от германската филмова академия "Банден - Вуртенберг". Пародията започва с календар, в който ще познаем персонажи от холивудски продукции. За бъдещите аниматори обаче това не е достатъчно. Ето защо създават и кратко видео. Резултатът от дипломната им работа е номинация за една от най-престижните награди в областта на визуалните ефекти.

Кирил Мирков, 3D-аниматор: Беше голяма мечта да съм част от проект, който рано или късно ще бъде номиниран там и се радвам, че стана сега, още като съм в академията, беше голяма чест. Моята област е да съживя фигурата не в движението, а в това как изглежда - като метал или пластика, да изглежда като пластика, кожа да изглежда като кожа.

Излизайки от университета Кирил е наясно, че в света на визуалните ефекти от години няма невъзможни неща.

Кирил Мирков, 3D-аниматор: Най-голямата цел в края на краищата е фото реализмът - да се направи кадър, който не може да се различава от снимка.

29 -годишният българин вече е започнал да работи в Лондон. Надява се признанието да доведе до още възможности, а ние му стискаме палци след 10 дни да ни зарадва с новината за награда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
14 ранени при тежка катастрофа в Белград
14 ранени при тежка катастрофа в Белград
Какво ще стане с лъвчетата Масуд и Терез след заминаването в Холандия?
Какво ще стане с лъвчетата Масуд и Терез след заминаването в Холандия?