НОВИНИ

Българи в Каталуня: Полицията действа много бързо, но паниката е голяма

В пряко включване за „По света и у нас“ българският адвокат Александър Попчев заяви, че органите на реда са реагирали моментално и действат много бързо, а районът на атентата е отцепен. Той допълни, единият шофьор на микробуса се е барикадирал в турския ресторант „Турска луна“ и е произвел изстрел. Българката Леда Гачурова допълни, че нейни приятели са изпратили видеа от случилото се, които са ужасяващи. Българинът Алекси Кенарев, че паниката е огромна и хората са много уплашени.

bnt avatar logo
от БНТ
20:06, 17.08.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас
Александър Попчев, български адвокат в Барселона: Бяхме близо до Лас Рамблас, когато засвириха полицейски сирени и захвърчаха коли, а хората започнаха да напускат площад Каталуня и главната ,улица. Терористичният акт е до пазара Букерия. Твърди се, че извършителите са двама и че е имало два буса, а единият е избягал. Твърди се за 25 ранени и двама убити. Полицията действа много организирано .В момента полицията е отцепила района и всички хора, които са били наблизо, са задължени да не напускат помещенията, където се намират. Започват издирвания.
;
Леда Гачурова: Един наш познат ми изпрати ужасяващо виедо с кадри на ранени. Полицията е отцепила района и никой не знае какво се е случило в района. Всички търсят заподозрените. Тази улица е а най-посещаваната в Барселона, хиляди хора минават от там. Свидетели казват, че бусът се е движил на зиг-заг, за да повали повече хора. Местна медия споменава, че още преди два месеца ЦРУ предупредило полицията на Барселона за евентуален атентат на улицата.
;
Алекси Кенарев: Хората са затворени в заведенията, не излизат навън. Полицията обикаля навсякъде и моли хората да напуснат заведенията, но никой не иска да излезе. Ние сме на 200 метра от атентата, цялата улица е затворена. Площадът е обграден от полиция и там не може да се стигне.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Консулът ни в Мадрид: Няма нито едно обаждане за помощ от българи в Барселона
Консулът ни в Мадрид: Няма нито едно обаждане за помощ от българи в Барселона
Жителите на Самоков настояват за спешен ремонт на пътя към Дупница
Жителите на Самоков настояват за спешен ремонт на пътя към Дупница