НОВИНИ

Двама българи са се свързали с посолството ни в Мадрид във връзка с атентата

Българският консул в Мадрид Борислав Евлогиев заяви в пряко включване за „По света и у нас“, че двама българи са се свързали с посолството ни в Испания във връзка с атентата в Барселона. Единият гражданин е търсел сестра си, а другият - свой близък. Наши сънародници в Барселона споделиха, че градът е обхванат от паника, а полицейското присъствие е сериозно.

bnt avatar logo
от БНТ
22:17, 17.08.2017
Чете се за: 00:43 мин.
По света

Българката Пламена Сиракова заяви, че паниката непосредствено след атентата е била огромна, вина за което частично носи и полицията.

Пламена Сиракова: Евакуирани сме, разбрахме, че нещо се случва и че хора са блъснати от микробус. На улицата, на която бяхме ние, имаше стрелба. Паниката беше голяма и полицията я създаде до голяма част
;

Консулът на България в Мадрид отбеляза, че българските власти са в постоянна връзка с испанските си колеги и ще направят всичко възможно да съдействат на двамата български граждани, обърнали се към посолството ни за помощ. Той отбеляза, че испанските власти са разпространили телефон, на който всеки може да се свърже за информация - 0034 932 142 124.

По-рано днес МВнР призова българите в Барселона да избягват района на площад „Каталуня“ и булевард „Лас Рамблас“, а при нужда да звъннат на следните телефони: 00 34 913 455 761; 00 34 913 456 651.

;

Българката Таня Иванова сподели, че всеки ден минава от мястото, където беше извършен атентатът.

Таня Иванова: Всички улици в околността са блокирании, хората не могат да се приберат по хотелите си.
;

Алекси Кенарев заяви, че паниката продължава да бъде огромна.

Алекси Кенарев: В момента по улиците има само полицаи, а улиците иначе са напълно празни. Всичко е парализирано. Заведенията утре няма да работят.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Български политици осъдиха атентата в Барселона
Български политици осъдиха атентата в Барселона
Барселона след атентата - снимки на наши сънародници
Барселона след атентата - снимки на наши сънародници